Формула миру Зеленського залишається найнадійнішою основою мирних зусиль України, — Стано

Петер Стано. Фото: uatv.ua

Європейський Союз перебуває в постійному діалозі з українською владою щодо спільних дій і планів. Формула миру президента Володимира Зеленського, як і раніше, залишається найнадійнішою основою мирних зусиль. Про це сьогодні, 18 вересня, під час брифінгу в Брюсселі заявив представник Зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє спеціальний кореспондент FREEДОМ у Європі.

Коментуючи інформацію про підготовку Україною власного плану перемоги, Стано підтвердив, що між сторонами постійно відбувається обмін інформацією. Однак деталей обговорення документа він не розкрив. 

“Усі сподіваються на перемогу України, і саме тому ми так підтримуємо її в багатьох сферах, коли справа стосується індивідуальних відносин між Європейським Союзом, його державами-членами та нашими українськими колегами. Звичайно, є багато контактів з багатьох різних питань. Але я б не став вдаватися до подробиць цих взаємодій, позаяк ми маємо регулярні обговорення у форматі ради у закордонних справах між окремими державами-членами і на різних рівнях. Те, що ми можемо озвучити, про це говоримо і ділимося. Але ми не вдаємося в подробиці обговорень, які могли б вести з партнерами”, — акцентував Стано.

Він також наголосив, що країни ЄС підтримують формулу миру і всі зусилля України з відновлення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності.

“Мирні зусилля означають досягнення миру для України та її народу. Ми продовжуємо наполягати на тому, що формула миру Зеленського є найбільш надійною основою для будь-яких мирних зусиль. І це те, що ми послідовно підтримуємо, і працюємо з нашими партнерами, щоб просувати це”, — резюмував Петер Стано.

Читайте також: Другий Глобальний саміт миру: як залучити більше країн і примусити Росію до завершення війни — аналіз експертів

Прямий ефір