10 груп “Шахедів” запустили російські окупанти вночі у бік України — подробиці

Наслідки російської атаки в Черкаській області. Фото: t.me/cherkaskaODA

Ударні дрони типу “Шахед” збивали сьогодні вночі, 10 вересня, над територією Полтавської, Черкаської, Вінницької, Миколаївської та Сумської областей. Також протиповітряна оборона працювала на підступах до української столиці, повідомляє FREEДОМ.

Повітряна тривога у Києві тривала майже дві години, усі дрони, які заходили в бік столиці з різних напрямків та різними групами, було знищено.

“Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих”, — повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

У Черкаській області внаслідок нічної атаки РФ пошкоджено об’єкти в Умані, є поранені в Черкасах.

Як повідомили в Повітряних силах Збройних сил України, російська армія використала для цієї атаки 48 засобів повітряного нападу.

“Російські окупанти завдали удару балістичною ракетою “Іскандер-М” з окупованого Криму, протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря, 46 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Курськ, Єйськ, РФ)”, — повідомили в Повітряних силах.

В результаті протиповітряного бою було збито 38 ударних дронів, ще три вийшли з підконтрольного повітряного простору України, один — у напрямку Росії, два — в напрямку окупованої Луганщини. Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України. Імовірно, вони впали під впливом засобів радіоелектронної боротьби.

Загалом протиповітряна оборона працювала вночі в 13 областях України: Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській.

Нагадаємо, разом із тим сім регіонів Росії було атаковано сьогодні, 10 вересня, ударними дронами.

Прямий ефір