Протидія зрадникам, посилення охорони кордону, санкції: Зеленський провів нараду щодо захисту національних інтересів держави

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 26 серпня, президент України Володимир Зеленський провів нараду з керівниками правоохоронних органів щодо захисту національних інтересів у воєнний час. Обговорювалися розслідування випадків державної зради, колабораціонізму, справи щодо незаконного перетину державного кордону, а також посилення охорони кордонів країни. Про це повідомили у пресслужбі глави держави, інформує FREEДОМ.

На нараді були присутні: генеральний прокурор України Андрій Костін, голова СБУ Василь Малюк, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, директор НАБУ Семен Кривонос, заступник генерального прокурора та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко, директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик, а також виконувач обов’язків директора Бюро економічної безпеки Сергій Перхун.

“Передусім — питання протидії зрадникам, колаборантам та особам, які виправдовують російську агресію в різних сферах і допомагають ворогу. Також маємо детально обговорити механізм застосування санкцій нашою державою та взаємодію з партнерами, щоб наші санкційні режими були синхронізовані”, — наголосив президент України.

Голова СБУ Василь Малюк доповів про контрдиверсійні та контррозвідувальні заходи в Україні, а також про розслідування випадків державної зради і колабораціонізму, включаючи санкції для зрадників та колаборантів.

Директор ДБР Олексій Сухачов повідомив про розслідування справ, що стосуються незаконного перетину державного кордону, зокрема особами, які є фігурантами кримінальних проваджень.

“Більш ніж достатньо структур і персоналу займаються охороною нашого державного кордону й повинні протидіяти незаконному перетину (кордону). Щодо кожного випадку втечі фігурантів кримінальних проваджень потрібна чітка відповідь, висновки та хто конкретно буде за це відповідати”, — заявив глава держави.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповів про посилення охорони державного кордону з метою припинення незаконного перевезення українців.

Зеленський також доручив розробити план посилення кордону між Україною та Молдовою в зоні невизнаного Придністров’я.

Крім цього, під час наради обговорили перебіг виконання Антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки та Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки.

Читайте також: Ми готуємо відповідь на терористичну атаку Росії по Україні, — Зеленський у 915-й день війни

Прямий ефір