Невдаха зі спрагою грошей: політолог описав психологічний портрет росіянина, готового йти на війну

Ілюстративне фото: defence-ua.com

Головною мотивацією переважної кількості росіян, які йдуть на війну проти України, є гроші. На цьому в ефірі телеканалу FREEДOM наголосив російський політолог та політтехнолог Аббас Галлямов.

Він розповів, що група психологів працювала з певною кількістю таких людей і склала психологічний портрет середньостатистичного росіянина, який готовий вирушити на війну в Україну.

“Згідно з цим психологічним портретом, для більшості опитаних головний мотив вирушити на війну проти України — гроші. З нематеріальних мотивів домінує потреба у самореалізації. Тобто, як правило, це люди в переважній більшості — невдахи. Люди без нормальної роботи, без житла, а отже, сімейне життя у багатьох не дуже успішне. Вони мають відчуття, що життя не вдалося. А зараз у багатьох з’явилася надія — завдяки війні стати героєм, патріотом. Психологи називають це потребою кохання, потребою у реалізації самоповаги, втраченої колись”, — розповів Галлямов.

Він наголосив, що маючи головну мотивацію — гроші, росіяни зовсім не цінують своє життя і навіть не замислюються про те, що у їхніх невдачах насамперед винен путінський режим.

“Оскільки власне життя не вдалося, багато хто орієнтується на те, що зможе залишити зароблені на війні гроші своїм дітям. А це на хвилиночку — кілька мільйонів. І багато хто розуміє, що у мирному житті вони цих грошей ніколи не зароблять. Крім того, пропагандистська тріскотня про те, що це нова еліта, нові герої, теж робить свою справу. Їм кажуть, що їхніми іменами називатимуть вулиці, села, міста. І це спрацьовує. Для більшості з таких “героїв” життя не є якоюсь цінністю”, — додав політолог.

Він зазначив, що переважна більшість росіян навіть не замислюється, що до такого сірого, бідного та безперспективного життя їх довела путінська влада.

Читайте також: Російське суспільство зазнає маніпуляцій з боку влади, — Ейдман

Прямий ефір