Авторитарні режими працюють разом на підтримку російської агресії в Україні, — Столтенберг

Єнс Столтенберг. Скріншот: uatv.ua

Росія разом із Білоруссю та Китаєм, є авторитарними державами й тісно співпрацюють у військовій сфері. Ті військові навчання, які Китай проводить спільно з Білоруссю біля польського кордону, лише показують, як близько підбирається Пекін до НАТО в Європі, Арктиці та в інших місцях. Про це під час пресконференції за підсумками саміту НАТО заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, інформує FREEДОМ.

“Це добре вписується в ті тенденції, які ми бачимо — більш тісна координація між Китаєм і Росією та Китаєм і Білоруссю. Також це вписується в загальний тренд, що авторитарні режими працюють разом на підтримку російської агресії в Україні”, — зауважив він.

За словами Столтенберга, Китай репресує власних людей, придушує голоси демократії у власній країні, в Гонконзі.

“Загрозливо небезпечна поведінка Китаю в Південнокитайському морі, вони погрожують своїм сусідам, інвестують у сучасні ракети, у ядерну зброю, нарощують військову присутність і озброєння. І той факт, що вони тісно координують з Росією і Білоруссю, вписується в загальну картину співпраці авторитарних держав. І, звичайно, це змушує нас тісніше працювати з нашими партнерами в Тихоокеанському регіоні”, — заявив генсек НАТО.

Читайте також: Росія намагається послабити свою залежність від Китаю, — політолог

Нагадаємо, Китай і Білорусь проводять військові навчання біля польського кордону — недалеко від міста Брест. Вони триватимуть до 19 липня.

Прямий ефір