Російська влада втручається в усі вибори в Європі, особливо в Німеччині, — Ейдман

Ігор Ейдман. Фото: Facebook

Росія намагається втручатися і впливати на всі вибори, які проходять у Європі. Особливо це стосується Німеччини. РФ свою пропаганду сіє в державах Європи за допомогою різних ботоферм, фабрик тролів і підміни поважних ЗМІ фейковими. Про це сьогодні, 25 червня, в ефірі FREEДОМ телеканалу розповів соціолог і журналіст Ігор Ейдман.

“Російська влада втручається в усі вибори в Європі й особливо в Німеччині, як у ключовій країні. Втручання та інформаційні атаки йдуть за різними напрямками. Перед будь-якими виборами консолідуються антисистемні сили. Працюють фабрики тролів, фабрики ботів німецькою. З’явилася і новинка останнього року — створюють фальшиві акаунти поважних ЗМІ, і з цих фальшивих акаунтів ведуть російську пропаганду. Росія поширює меми соціальними мережами в масовому порядку, де різні відомі, шановні люди нібито кажуть якісь гидоти про Україну і хвалять Володимира Путіна”, — розповів він.

У Німеччині панівна коаліція та опозиційна партія підтримують Україну, зазначив експерт.

“У Німеччині панівна коаліція і головна опозиційна партія “Християнсько-демократичний союз” категорично проти Путіна і проти путінського режиму. Але є дві партії, які явно пропутінські – це “Альтернатива для Німеччини” і “Союз Сари Вагенкнехт” — це колишня ліва партія. У рамках федеральних виборів, тобто виборів до Бундестагу, вони на владу претендувати не можуть. Але будуть земельні вибори у вересні й тут є дуже серйозна загроза, що ось ці земельні вибори саме на сході Німеччини вони можуть реально виграти. Намагалися ці земельні уряди всіляко ставити палиці в колеса допомоги Україні, хоча законного права такого не мають”, — пояснив Ейдман.

Читайте також: Можливість приходу ультраправих до влади в Німеччині дорівнює нулю, — Ейдман

Прямий ефір