Теракти в Дагестані спрямовані проти влади Путіна — думка Мурзагулова

Ростислав Мурзагулов. Фото: Republic

У Дагестані вчора, 23 червня, внаслідок серії терактів загинули 20 людей. Федеральна служба безпеки (ФСБ), будівля якої знаходиться неподалік одного з місць терактів, показала свою неспроможність. Те, що сталося у Дагестані, комусь вигідне, але не Путіну, навпаки, це йому шкодить. Таку думку сьогодні, 24 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політтехнолог, ексголова Громадської палати Башкортостану Ростислав Мурзагулов.

Він вважає, що ФСБ не забезпечує безпеки росіян.

“Росіяни весь час живуть у небезпеці, тож там увесь час теракти. У Росії немає якихось механізмів, що добре працюють, там прогнило все наскрізь, вщент. Дагестан — це полігон, на якому починалися багато разів різні гучні події. Згадайте, з чого розпочалася друга чеченська війна. Адже там теж певні групи зайшли, оголосили два села непідконтрольним російському уряду, оголосили їх підконтрольним лише законам шаріату. Далі були бойові дії навколо цих сіл, що призвело до другої чеченської війни та до входження на трон “чекіста” Путіна, який із цим усім почав “героїчно” боротися”, — нагадав Мурзагулов.

Політтехнолог звернув увагу, що цього разу теракти сталися не околиці республіки, а у двох великих містах — Махачкалі та Дербенті.

“Отже, ми робимо один єдиний можливий висновок у цій ситуації: це знову комусь потрібно, але тільки це вже діє не на користь Путіна, а навпаки. Тобто хтось у Росії вирішив, що все вистачить Путіну і треба підібрати якийсь хороший привід для початку якихось широкомасштабних бойових дій одних сил з іншими, — висловив він думку.

Читайте також: Кремль боїться, що бунт проти влади в одному регіоні стане тригером до розвалу всієї РФ, — Дунда

Нагадаємо, 24 червня у Дагестані групи озброєних людей влаштували серію терактів.  Невідомі обстріляли синагогу, церкву та вбрання поліції у місті Дербент. Також про стрілянину повідомляють у столиці Дагестану — Махачкалі.

Згодом стало відомо про затримання голови Сергокалинського району Дагестану. Його сини та племінник брали участь у нападах.

Прямий ефір