Пріоритетність України — неминуче рішення та дуже позитивний знак, — Левусь про ракети для Patriot та NASAMS

ППО Patriot. Фото: gettyimages.com

США вирішили змінити пріоритет у постачанні ракет для систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS, направивши замовлення інших країн на забезпечення потреб України. Це неминуче рішення та позитивний знак щодо підтримки України, для якої ці ракети життєво необхідні для посилення прикриття енергетичної інфраструктури та інших об’єктів життєзабезпечення. Про це сьогодні, 22 червня, сказав політолог-міжнародник, директор Центру громадських досліджень “Український меридіан” Дмитро Левусь в ефірі FREEДОМ.

“Само по собі це дуже показово, тому що демонструє, що є пріоритет. Якщо Сполучені Штати справді змінили черговість, і ясно, що є узгодженість із цього приводу військово-промислового комплексу та адміністрації, то це дуже позитивний знак щодо підтримки України”, — наголосив він.

Водночас, як каже Левусь, справа не лише у гуманістичному аспекті, а й у непрямій відкладеній вигоді для військово-промислового комплексу США. Адже війна, на жаль, продовжується, і Росія демонструє, що не збирається відмовлятися від ударів по цивільній інфраструктурі України.

“В Україні NASAMS і Patriot зарекомендували себе якнайкраще, тут найкраща реклама, яка тільки може бути”, — додав гість ефіру.

Читайте також: Союзники допомагають Україні зміцнювати оборону — які поставки очікуються (ВІДЕО)

Нагадаємо, представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США поставлятимуть Україні ракети до систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS у пріоритетному порядку. Доставлення замовлень до інших країн буде відтерміновано. За його словами, це дозволить забезпечити Україну достатньою кількістю ракет для протиповітряної оборони від російських атак на наступні 16 місяців.

Прямий ефір