В Україну вдалося повернути ще сімох дітей: найменшому — чотири місяці

Українка несе свою дитину. Ілюстративне фото: gettyimages.com

Ще сімох українських дітей, які були на тимчасово окупованій території Херсонської області, повернули додому. Найменшому з них — чотири місяці. Про це сьогодні, 21 червня, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, інформує FREEДОМ.

За його словами, вдалося повернути трьох хлопчиків і чотирьох дівчаток.

“Малюкам — від 4 місяців до 13 років. Вони подолали довгий і складний шлях. Головне, що зараз діти в безпеці, отримують усю необхідну допомогу”, — наголосив Прокудін.

Голова Херсонської ОДА також висловив слова подяки команді благодійної організації Save Ukraine, яка працювала над поверненням дітей.

Раніше, 20 червня, стало відомо, що на підконтрольну Україні територію вдалося повернути десятьох українських дітей, які разом зі своїми рідними проживали на тимчасово окупованих частинах Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Читайте також: З кожним роком процес ідентифікації викрадених Росією українських дітей ускладнюватиметься, — Рашевська

Ви можете допомогти повернути неповнолітніх громадян України додому. Якщо проживаєте на території Білорусі, Росії або на тимчасово окупованих територіях України та володієте інформацією про депортованих дітей — напишіть у Telegram-канал “Я тут” або на сайт FREEДОМ. Київ гарантує анонімність.

Нагадаємо, телеканал FREEДOM у партнерстві з радницею-уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України запустив інформаційну кампанію “Знаєш — скажи!”, яка має на меті мотивувати жителів Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти їхньому поверненню до України.

Прямий ефір