У Росії не здатні самостійно виробляти не те що озброєння, а й побутову техніку, — Давлятчин

Ілля Давлятчин. Скріншот: uatv.ua

Імпортозаміщення в Росії не увінчалося успіхом, попри заяви Путіна про зворотне, санкції чинять серйозний вплив на промислову галузь країни-агресора. Про це сьогодні, 11 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив журналіст Telegram-каналу “Можем объяснить” Ілля Давлятчин.

“Визнаємо, що санкції серйозні. Скільки б Путін не говорив: “Нам плювати на всі обмеження! Ми самодостатня країна! Все у нас виробляється!”, нічого подібного не відбувається. Росія не здатна виробляти зброю своїми методами так само, як не здатна виробляти ні холодильники, ні телевізори, ні автомобілі”, — сказав він.

Журналіст навів як приклад “абсолютно приголомшливу історію” з головою російського уряду Михайлом Мішустіним та імпортозаміщенням, коли нова “Волга” виявилася китайською.

“Він, Мішустін, запитує: “Чиє кермо в автомобіля?” Гендиректор компанії, ніяковіючи, відповідає: “Ну, китайське…”. І Мішустін з абсолютно приголомшеним поглядом каже йому: “Це що означає? Це імпортозаміщення автомобілів? У вас кермо — китайське!” Тобто, ви розумієте, вони не можуть самі виробити автомобілі, холодильники та навіть меблі. Усе крадене”, — наголосив Давлятчин.

Він зазначив, що частина меблів, вироблених у Росії, створюється на виробничих потужностях заводів IKEA, що залишилися на території країни-агресора.

“Тому торгівля з Африкою може розвиватися, але вона не зможе повністю компенсувати втрати Росії від санкцій. Тому для європейських країн і американської економіки вкрай важливо продовжувати запроваджувати обмеження і санкції. Ми бачимо, як вони насправді працюють, скільки б Володимир Путін не заперечував”, — резюмував Ілля Давлятчин.

Читайте також: Сир із м’ясним клеєм, деградація авіапарку та контрафактний алкоголь: куди привело імпортозаміщення Росію (ВІДЕО)

Прямий ефір