Окупанти ставлять комплекси С-300 біля житлових масивів, але заховати в Криму вже нічого не можливо, — Чубаров

Ілюстративне фото: t.me/yellowribbon_ua

Російські окупанти будують спеціальні загородження у вигляді щитів, аби заховати свої системи протиповітряної оборони (ППО). Крім того, намагаються ховати установки С-300 буквально серед житлових будинків. Такі факти були зафіксовані, зокрема, на Балаклавському шосе. Усі ці випадки потрібно максимально розголошувати, щоб не дозволити загарбникам використовувати подібний цинічний метод. Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 6 червня.

“Коли ми таку інформацію отримали, то одразу звернулися до жителів Криму, щоб вони задля власної безпеки повідомляли про такі ситуації. Треба спробувати не дозволити російським окупантам використати такий підлий і цинічний метод, коли велика частина мирного населення може опинитися під ударами. Поки що ми не отримали конкретних свідчень про те, щоб техніку встановлювали в місцях, де безпосередньо живуть люди. Але сама інформація про те, що росіяни встановлюють зенітно-ракетні комплекси на майданчиках поблизу селища, де живуть люди, нас дуже насторожує”, — сказав спікер.

Чубаров уточнив: такі дані є стосовно аеропорту “Заводське”, який розташований у межах міста Сімферополь.

“Цей аеропорт зараз, зрозуміло, не використовується, але там є значні майданчики відкриті, рівні, обладнані. На них і можуть розміщувати свою зброю окупанти. Буквально за 1-1,5 км від цього місця вже розташовані житлові масиви. Там живуть люди, зокрема, є два кримськотатарських поселення. І тому, звичайно, такі повідомлення ми будемо далі відстежувати та інформувати людей”, — наголосив гість ефіру.

Сховати в окупованому Криму вже нічого неможливо, констатував Чубаров. Однак росіяни ще можуть певним чином маскувати техніку.

“Але рано чи пізно діяльність таких об’єктів стає помітною, і люди одразу про це говорять. Я не буду уточнювати, яким чином ми отримуємо цю інформацію. Але, зрозуміло, що вона надходить безпосередньо з Криму. І ми ще раз закликаємо людей насамперед думати про власну безпеку. І якщо окупанти розміщують зброю поблизу ваших будинків, селищ чи інших цивільних об’єктів, цьому треба надати розголосу. Це єдиний шлях, щоб якось попередити такі цинічні дії російських окупантів”, — резюмував Чубаров. 

Читайте також: Звільнення Криму може бути винесено на перший план дій ЗСУ, — Чубаров

Раніше начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук розповів, що Крим перебуває під вогневим контролем Сил оборони України. 

Читайте також: “Вони туди стягнули все, що можна”: ефективність російської ППО в Криму оцінив Риженко

Прямий ефір