Вирішили додати агресії: подробиці нової міграційної кризи на білоруському кордоні озвучила Красуліна

Ілюстративне фото: РБК

Диктатори Росії та Білорусі вирішили, що в міграційний тиск на кордонах Білорусі та ЄС потрібно додати елемент агресії та сили для створення провокацій. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДOM висловила прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна.

“Режими врахували, що не виходить проштовхувати мігрантів просто так, тому потрібно додавати елемент агресії. Серед цих мігрантів можуть бути досить підготовлені люди, які будуть здійснювати провокації на кордоні. До слова, такі методи відомі ще з часів НКВС, коли велику кількість диверсантів викидали на окуповані території, щоб створювати напруженість”, — зазначила Красуліна.

За її словами, такі дії білоруського диктатора негативно позначаються на репутації Білорусі.

“Репутація Білорусі від цього сильно страждає. Те, що відбувається зараз на білоруському кордоні — це абсолютно неприйнятно. Це порушення всіх міжнародних законів, це демонстрація повної зневаги до міжнародного права.  Для білорусів це ганьба. Лукашенко такими діями здійснює зраду національних інтересів. При цьому варто зазначити, що Лукашенко і Путін діють спільно”, — пояснила опозиціонерка.

На її думку, наразі у Заходу не вистачає важелів впливу на Лукашенка і Путіна для того, щоб запобігти подібним явищам на кордоні.

“З того, як ми бачимо, що міграційні кризи не просто повторюються, а стають ще більш агресивними, ми розуміємо, що сьогодні в Заходу не вистачає важелів впливу ані на Лукашенка, ані на Путіна. Адже Захід не може відповідати Росії та Білорусі адекватно — насильством. І диктатори цим користуються. Єдина можливість послабити РФ і Білорусь — посилення санкцій. І не потрібно забувати, що Лукашенко абсолютно не іграшка в руках Путіна і не маріонетка. Він — виконавець їхньої спільної волі. А значить і покарання вони мають отримувати разом”, — розповіла експертка.

Крім того, вона зазначила, що Європейський Союз має відчувати міграційну проблему як єдину для всього ЄС, а не для окремо взятої країни. Наприклад, Польщі.

“Адже ми прекрасно розуміємо, що ці мігранти прагнуть не до Польщі. Вони намагаються проникнути далі на території інших країн, зокрема в Німеччину. Тому зрозуміло, що це спільне завдання для Європейського Союзу — запобігти цій напруженості, яка очевидна. Ми бачимо, що вона нагнітається перед виборами до Європейського парламенту. Насамперед у ЄС повинні зрозуміти, що ситуація з мігрантами створюється штучно за допомогою Росії. Спочатку, вливаючи величезні гроші, Росія “запускає” ускладнення в Європі, а потім дивиться, які вигоди від цього вона може отримати. Це потрібно припиняти на корені”, — резюмувала Анна Красуліна.

Читайте також: Міграційна криза на кордоні Білорусі та країн Євросоюзу: ситуація знову загострюється (ВІДЕО)

Прямий ефір