РФ використовує весь властивий їй інструментарій для того, щоб дискредитувати Олімпіаду в Парижі, — Чаленко

Ігор Чаленко. Скриншот: uatv.ua

РФ готова посилити тиск безпосередньо на Париж у питанні безпеки та терористичної загрози. Концептуально видно чергову зміну російської боротьби — цілями стали Макрон і Олімпіада в Парижі. Про це сьогодні, 4 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

За його словами, президент Франції Макрон неодноразово закликав до припинення бойових дій у війні Росії проти України на час проведення Олімпіади.

“З усім тим, Російська Федерація зараз використовує весь притаманний їй інструментарій для того, щоб дискредитувати Олімпіаду в Парижі. Це, до речі, показує реальне ставлення і Путіна, і його оточення до олімпійського руху, до олімпійського духу, що цю тему Москва використовувала винятково заради своєї геополітичної вигоди”, — зазначив Чаленко.

Він сказав, що попри те, як Росія всіляко дискредитує проведення Олімпіади, багато російських спортсменів виступають під нейтральним прапором, що викликає подив.

“Все одно є фактична можливість певним росіянам узяти участь в Олімпіаді. Я б узагалі, чесно кажучи, їх не допускав. Але така позиція керівництва Олімпійського комітету. Насправді Росія готова посилити тиск безпосередньо на Париж у питанні безпеки, у питанні терористичної загрози”, — звернув увагу політолог.

Читайте також: Росія робить спроби дискредитувати Олімпійські ігри у Франції (ВІДЕО)

Нагадаємо, Україна не змогла домогтися повного виключення Росії та Білорусі з майбутніх спортивних змагань. Однак Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заборонив журналістам і спортсменам із Росії використовувати символіку країни-агресора на Олімпіаді в Парижі. Також спортсменів із Росії та Білорусі дискваліфікуватимуть за політичні висловлювання на Олімпійських іграх.

Прямий ефір