Україна знищила два катери у Криму: наслідки оцінив Плетенчук

Дмитро Плетенчук. Фото: facebook.com/Taclbery

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили знищення двох російських швидкісних транспортно-десантних катерів КС-701 “Тунець” у тимчасово окупованому Криму. Про те, які наслідки для російського флоту та України матиме знищення катерів, розповів сьогодні, 30 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

“Це каркасний металевий катер, який досить широко використовується різними складовими силових відомств так званої Російської Федерації. Вони є й у ФСБ, і в прикордонників, і на флоті їх можна зустріти. Водночас це катер, який може переміщати особовий склад, деякі вантажі. І минулого року військово-морські сили так само ракетами знищували ці одиниці. Окупанти їх використовують переважно для того, щоб малі групи перекидати на окуповані ділянки узбережжя. Застосування їм вони завжди знаходять, і враховуючи те, як вони постійно підіймають інформацію про те, що формується так звана Дніпровська флотилія, якраз подібними одиницями зазвичай такий підрозділ таки й комплектується, — пояснив він.

За словами Плетенчука, внаслідок знищення двох катерів знизяться оперативні можливості російських окупантів.

“Вони просто не зможуть перекинути особовий склад на ротацію, вони не зможуть підвести БК, коли це може знадобитися. Ці катери мають ще одну таку особливість: їх можна чудово переміщати на лафет по суші, і тому подібні одиниці окупанти могли б перекидати й на Дніпро, щоб посилювати там своє угруповання. Тому, звісно, зменшення кількості подібних одиниць знижує оперативні можливості нашого ворога, що звісно для нас важливо”, — наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій.

Читайте також: РФ будує оборонні споруди біля Кримського мосту — що відомо

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України 30 травня офіційно підтвердило знищення двох російських катерів “Тунець” в окупованому Криму. 

Прямий ефір