Україна може стати провідним постачальником зерна в Європу — умови назвав Савченко

Ілюстративне фото: znavsi.info

Якщо Європейський Союз повністю заборонить експорт сільськогосподарської продукції з Росії, Україна зможе замінити ці обсяги і стати найбільшим експортером зерна в Європу. Однак це питання поки що не вирішене. Про це сьогодні, 29 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив доктор економічних наук, громадський діяч і ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

“Ми очікуємо від Європейського Союзу більш рішучих кроків проти експорту російського зерна в Європу. Це часто крадене зерно. Так, вони крадуть його, вони знімають урожай на наших землях і продають його в Європу”, — сказав він.

Експерт зазначив, що паралельно український експорт до Європи стикається з проблемами, особливо на польсько-українському кордоні.

“Наразі все більш-менш нормально, але ми страждали цілий рік. Хочу сказати, що якщо Європейський Союз повністю заборонить експорт продукції з Росії в Європу, то ми зможемо замістити цей обсяг і стати найбільшим експортером зерна в Європу. Але це питання ще не вирішене”, — наголосив Савченко.

На його думку, Києву необхідно продовжувати переговори з партнерами не тільки про введення мит на експорт російських зернових до Європи, а й про повну заборону цього експорту.

“Їм необхідно зважитися на це, а ми допоможемо, замінивши російське зерно нашим. Наші бізнесмени в сільському господарстві — це потужний політичний фактор та інструмент тиску на Росію. Росія теж це розуміє, тому намагається будь-якими заходами заблокувати розвиток сільського господарства в Україні”, — резюмував Олександр Савченко.

Читайте також: Вилучення квартир та крадіжка зерна: як росіяни грабують українців в окупації (ВІДЕО)

Раніше Олександр Савченко повідомив, що, попри російську агресію, сільськогосподарський експорт України продовжує зростати.

Прямий ефір