Обмеження для російських дипломатів виправдані й своєчасні, — Курносова про рішення польської влади

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Для Росії Польща була і залишається серед основних ворогів, тому на території цієї країни завжди працювала і продовжує працювати російська агентурна мережа. А отже, рішення Польщі про введення обмежень на пересування працівників російських дипломатичних представництв цілком правильне і виправдане. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM заявила редакторка порталу After Еmpire Ольга Курносова.

“Буквально днями в Польщі було розкрито досить помітну шпигунську мережу російської агентури. Мабуть, ця мережа була пов’язана з працівниками посольства. Звідси й такі обмеження”, — прокоментувала Курносова.

Вона акцентувала, що для РФ Польща була і залишається у списку головних ворогів. 

“Польща давно, ще з часів Радянського Союзу, є одним з основних, як вважав КДБ, а тепер і ФСБ, ворогів Росії. Тому Кремль проводить усілякі диверсії, шпигунство на території Польщі. Цілком зрозуміло, що Польща зі свого боку намагається робити якісь кроки щодо захисту своєї безпеки”, — пояснила експертка.

Вона також додала, що з боку РФ постійно лунають погрози в бік Польщі про те, що вона застосує ядерну зброю щодо європейської країни.

“Одна з останніх таких погроз — з боку Дмитра Медведєва вдарити ядерною зброєю по території Польщі. Медведєв весь час лякає Варшаву то спалити, то скинути туди ядерну бомбу, то ще щось. Подібні страшилки звучать постійно. Я думаю, це помста за те, що Польща з-поміж усіх європейських країн послідовно і досить вагомо підтримує Україну. Однак, судячи з усього, ці страшилки так і залишаться страшилками”, — констатувала Ольга Курносова.

Читайте також: Гібридні атаки Росії спонукають європейські країни більш жорстко протидіяти агресору — подробиці від Жирнова

Нагадаємо, 27 травня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив про те, що влада Польщі ухвалила рішення обмежити пересування російських дипломатів країною.

Прямий ефір