Знайти Patriot для швидкого постачання в Україну закликали в МЗС Німеччини

ППО Patriot. Фото: gettyimages.com

Росія хоче розбомбити Харків у пил. Тому західні країни повинні робити більше для України. Про це заявила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Вона закликала союзників якомога швидше знайти Patriot для України, передає FREEДОМ з посиланням на NTV.

Міністерка зазначила, що вже до зустрічі глав МЗС G7 (“Групи семи”) стане зрозуміло, хто може надати додаткові засоби протиповітряної оборони.

Запаси Patriot у самій Німеччині практично вичерпані, тому системи ППО для України потрібно шукати по всьому світу, додала Бербок.

“На жаль, запаси наших власних систем Patriot уже практично вичерпані. Але саме тому я ще раз наголошу на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО, що нам необхідно провести оцінку і скласти мапу всіх систем Patriot не тільки в Європі, а й також у всьому світі. Щоб зрозуміти, звідки можна швидко доставити ці системи в Україну”, — резюмувала глава німецького МЗС.

Читайте також: У країнах третього світу є Patriot, а в Японії їх кілька сотень, — Лісний

Нагадаємо, Україні для захисту від атак балістичними ракетами потрібні ЗРК Patriot (“Петріот”) та інші системи ППО. Про необхідність додаткових установок неодноразово заявляв президент Володимир Зеленський. За його словами, Україні потрібно 25 систем Patriot, щоб повністю закрити небо від російських ракетних обстрілів.

Прямий ефір