Населення — на межі: про смерті окупантів на ТОТ розповів правозахисник

Ілюстративне фото: pravda.com

Рівень агресії населення тимчасово окупованих територій (ТОТ) України щодо окупантів зараз є дуже високим. Випадків несподіваних смертей окупантів стає дедалі більше. Про це в ефірі FREEДОМ сказав директор громадської організації “Інститут стратегічних досліджень та безпеки”, засновник “Східної правозахисної групи” Павло Лисянський.

Він повідомив про нещодавнє вбивство двох співробітників російської фірми, яка здійснює охорону однієї зі шкіл в Антрацитівському районі Луганської області.

“Нещодавно у селищі Індустріальний, це Антрацитівський район, моя батьківщина, був випадок із двома охоронцями у школі з Російської Федерації. Російська компанія виграла тендер на охорону у цих школах, відправила з Кубані туди двох охоронців. Охоронці поводилися зухвало, могли бити дітей, потиличники відважувати, грубо з ними розмовляти тощо. Якогось моменту, десь приблизно два тижні тому, знайшли цих охоронців убитими в будинку”, — розповів Лисянський.

Він наголошує: це — не поодинокий випадок.

“Місцеве населення вже перебуває на межі. І таких випадків, про які я говорю, коли є смерті окупантів — просто про них не пишуть самі окупанти, бо їм це невигідно — дуже і дуже багато”, — каже гість ефіру.

Тому окупаційна влада, як пояснює правозахисник, всіляко намагається позбутися проукраїнські налаштованого населення, депортуючи людей та розкручуючи маховик репресій.

“По максимуму запустити маховик репресій, забирати у них квартири, садити їх до в’язниць. Для цього вони будують нові в’язниці”, — каже Павло Лисянський.

Читайте також: Русифікація і будівництво нових в’язниць: що відбувається на окупованих територіях України (ВІДЕО)

Нагадаємо, директор громадської організації “Інститут стратегічних досліджень та безпеки”, засновник “Східної правозахисної групи” Павло Лисянський розповів в ефірі FREEДОМ, що окупанти депортують з окупованих територій громадян України, які не хочуть отримувати російське громадянство, та забороняють в’їзд терміном на п’ять років.

Прямий ефір