У Росії своя суверенна демократія з фальшивими виборами та фальшивою політичною конкуренцією, — Орєшкін

Дмитро Орєшкін. Фото: uatv.ua

Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російська демократія найкраща і влада РФ буде продовжувати її будувати. Виголошуючи подібні промови, спікер Путіна підіграє Кремлю і всьому режиму, забуваючи про те, що авторитарний режим у Росії не має жодних ознак демократії — там фальшиві вибори, відсутність політичної конкуренції та цілковите нехтування Конституцією. Про це сьогодні, 7 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

“Пєсков абсолютно недурна людина, він розуміє значення всіх слів, які вживає. Але ще краще він розуміє інтереси свого боса, якого він обслуговує. У Росії своя суверенна демократія, яку треба захистити, тому що її хочуть поставити на коліна. Це найкраща демократія для Пєскова, бо вона забезпечує йому зручну форму існування і тим людям, які стоять над ним. Це демократія, яка підтримує корпоративну політичну культуру з фальшивими виборами, фальшивою політичною конкуренцією, з відсутністю виконання навіть записаних у своїй власній Конституції правил”, — пояснив він.

Ті, кому в Росії не подобається та “демократія”, про яку розповідають путінські поплічники, піддаються репресіям. Саме тому режим продовжує своє існування.

“Пєскову ця демократія подобається, тому що це для нього середовище проживання і годівниця. Є 25-30 млн людей у Росії, яким така демократія не подобається. Але їх залякали, розігнали й зараз демонструють, що демократія цвіте і пахне. І це путінська демократія”, — резюмував Орєшкін.

Читайте також: Наративи та гібридна інформаційна атака на Захід: депутат Європарламенту відреагував на слова Путіна про те, що Бельгія з’явилася завдяки РФ

Прямий ефір