Навесні спецоперація Росії “Майдан-3” досягне кульмінації, — Комітет з питань розвідки

Ілюстративний колаж: cpd.gov.ua

Росія розпочала активні диверсійні дії та інформаційні атаки в рамках спецоперації “Майдан-3”. Про це повідомляє Комітет з питань розвідки при президентові України у зверненні до громадян країни та міжнародних партнерів, інформує FREEДОМ.

Основні цілі спецоперації — зрив української мобілізації, поширення дезінформації про нездатність ЗСУ здобути перемогу, а також створення фейків про втому від України серед її партнерів та союзників у світі.

Наголошується, що глобальний задум росіян — знизити підтримку Києва з боку проукраїнської коаліції у світі.

Крім того, Кремль намагається деморалізувати українців, посіяти паніку, вбити клин між військовослужбовцями та цивільними, а також розсварити населення всередині країни. За даними розвідки, минулого року РФ витратила майже 250 млн доларів на поширення антиукраїнських настроїв тільки на платформі Telegram.

Загальний бюджет спецоперації “Майдан-3” становив 1,5 млрд доларів. Вона стала найдорожчою серед тих, які проводили російські спецслужби.

“Спецоперація “Майдан-3″ досягне кульмінації в березні-травні 2024 року. Найближчими тижнями Росія кине максимум зусиль на поширення деструктивних для світової безпеки наративів та на спроби розпалювання конфліктів… Це відбувається на тлі публічних заяв РФ про створення нових типів надзброї, яка, на думку росіян, має забезпечити технічну перевагу їхньої країни над Заходом на найближче десятиліття. Кремль хоче створити видимість, що опір досягненню його цілей в Україні є небезпечним для світу, й підштовхуватиме інші країни до прямого діалогу щодо України без її участі”, — йдеться в заяві Комітету з питань розвідки при президентові України.

Читайте також: Кремль хоче розколоти українське суспільство: як спецслужби РФ просувають “Майдан-3” — думки експертів

Прямий ефір