Україна зацікавлена в активізації рекрутингу добровольців з інших країн, зокрема Латинської Америки — думка

Інтернаціональний легіон. Ілюстративне фото: armyinform.com.ua

На тлі обміну думками серед європейських лідерів щодо відправлення в Україну військових контингентів, Києву варто активізувати зусилля щодо залучення до бойових дій добровольців з інших країн, зокрема Латинської Америки. Такою думкою в ефірі FREEДОМ поділився експерт Програми Латинської Америки та Карибського басейну Ради зовнішньої політики “Українська призма” Іван Фечко.

Він зазначив, що відправлення в Україну військових контингентів з країн Латинської Америки, навіть із найпроукраїнські налаштованими урядами, — “максимально нереалістичне”. Водночас активніше залучення іноземних добровольців може бути ефективним.

“Ми можемо посилити можливості рекрутингу. Я знаю, що дуже багато представників латиноамериканських країн, насамперед Колумбії, Бразилії, Еквадору, Мексики, багато хлопців із цих країн симпатизували Україні та прибули до України брати участь у бойових діях як добровольці. І вони беруть участь в Інтернаціональному легіоні. Як відомо, нещодавно президент Зеленський підписав зміни до законів, що наразі іноземці також можуть брати участь у Національній гвардії, що також відкриває великі можливості”, — вважає гість ефіру.

На його думку, українська дипломатія має активізувати роботу в цьому напрямі, оскільки, наприклад, у країнах Латинської Америки є чимало людей із бойовим досвідом, які готові брати участь в обороні України.

“На тлі того, що ми маємо таку ситуацію, що в Росії мобілізаційний ресурс значно більший, звичайно, нам потрібно розглядати варіант залучення добровольців з інших країн, і в тому числі країн Латинської Америки, якщо там дійсно є люди, які зацікавлені в цьому”, — підкреслив Іван Фечко.

Читайте також: Підтримка Аргентини — які можливості відкриває для України, пояснив експерт

Нагадаємо, на думку експерта Програми Латинської Америки та Карибського басейну Ради зовнішньої політики “Українська призма” Івана Фечка, передача Аргентиною Україні двох гелікоптерів може покращити ситуацію з наданням Києву військової допомоги країнами Латинської Америки.

Прямий ефір