Навальний помилився у ставці на мирний опір і поплатився життям, — Барановський

Олексій Навальний. Ілюстративне фото: gettyimages.com

Російський опозиціонер Олексій Навальний робив ставку на мирний спротив. Ставка не зіграла. Доля Навального була передбачуваною: Путін би не випустив його з в’язниці. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив рекрут-доброволець легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський.

“Говорили, що це його помилка, коли він вирішив повернутись до Росії. Усі розуміли, що його одразу заарештують. Були вже кримінальні справи відкриті, він у розшуку був. Навальний, можливо, таким романтиком щодо цього виявився. Він оцінював російський опір, мирний опір, російську опозицію краще, ніж вони є. Він розраховував, що його арешт та незаконне переслідування викличуть такі акції протесту, які зможуть не лише його звільнити, але й похитнути путінський режим. Він помилявся. Він помилився і за це поплатився життям. Олексій Навальний справді грав по-великому. Він зробив ставку на мирний опір, і ця його ставка не зіграла”, — прокоментував Барановський.

Нагадаємо, на думку російського опозиційного політика, члена ради З’їзду народних депутатів РФ Дмитра Ушацького, смерть Олексія Навального в російській колонії має стати тригером для російської опозиції для переходу до більш дієвих засобів боротьби.

Прямий ефір