Народ Білорусі не висловлює жодної підтримки режиму Лукашенка, — Губаревич

Юрій Губаревич. Фото: facebook.com/pyx.by

Білоруси не прийняли правління самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, і альтернативний шлях розвитку країни, який пропонує опозиція, користується підтримкою серед населення. Про це сьогодні, 11 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова руху “За Свабоду” Юрій Губаревич.

“Якщо говорити про вплив на стан умів і настроїв білорусів, то Лукашенко тут програє. Опозиція, як і раніше, демонструє, що альтернативний шлях розвитку країни, він є найприйнятнішим для наших громадян, які не змирилися з діями режиму і не побажали перегорнути сторінку, як до цього їх закликав Лукашенко ще 2020 року”, — сказав він. 

На його думку, свідченням не лояльності до режиму можна вважати той факт, що щодня десятки білорусів затримуються білоруськими силовиками.

“Ми не можемо оцінити [нелояльність] через масовий вихід на вулицю, тому що будь-який вихід призведе до затримання, арешту і тривалого тюремного терміну, однак вони шукають інформацію в незалежних ЗМІ, визнаних екстремістськими, і це великий ризик. Вони наражають себе на цей ризик”, — акцентував Губаревич.

Крім того, ставлення білорусів до майбутніх так званих виборів до парламенту і місцевих рад, запланованих на 25 лютого, “вкрай прохолодне”.

“Немає жодних черг біля пікетів офіційних кандидатів, які збирали підписи. На сходках пропагандистів, на які заганяють людей на підприємствах, не ставиться жодного запитання, — люди мовчки вислуховують і йдуть. Немає жодної демонстрації підтримки цьому режиму. І, принаймні, такі прояви свідчать про те, що люди не згодні з діями Лукашенка”, — резюмував Юрій Губаревич.

Читайте також: Ліквідація опозиційних партій, ЗМІ та масові затримання: як білоруський режим готується до виборів, розповів Латушко

Нагадаємо, 25 лютого в Республіці Білорусь відбудуться об’єднані вибори до парламенту і місцевих рад депутатів. Це буде перша виборча кампанія після початку повномасштабної війни Росії проти України, яку підтримав диктатор Олександр Лукашенко. 

Прямий ефір