Громадяни Росії скаржаться Путіну на проблеми — наслідки (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Скаржитися на владу в Росії стало небезпечно. Особливо перед так званими виборами президента. Володимир Путін не бажає чути про проблеми громадян, а посадовці на місцях питання вирішують по-старому — звільняють незадоволених, повідомляє FREEДОМ.

Жителі Піонерського, де розташована одна з резиденцій Путіна, поскаржилися йому, що місто “в депресивному стані”. Місто в Калінінградській області позбавили статусу курортного, місцевий порт не добудували, дороги не ремонтують, а десь їх просто немає.

“На вашу адресу було направлено петицію, яка за тиждень зібрала 15% підписів від жителів міста. Просимо звернути пильну увагу на серйозні проблеми, що склалися”, — сказала росіянка у зверненні.

Через подібні скарги люди в Росії стають безробітними. У Новодвінську Архангельської області збираються розірвати трудовий договір із фельдшером швидкої допомоги Павлом Селівановим. Він був одним зі 170 медиків, які поскаржилися Путіну на низькі зарплати. Вони отримують менше ніж 39 тис. руб. Хоча за законом медикам мають платити близько 71 тисячі.

“Звільнення будуть, у зв’язку з тим, що в Кремлі провели закриту селекторну нараду з регіонами, а ті, відповідно, дали доручення на місця, що якщо будуть негативні відгуки зараз під час так званого цирку з виборами, то, відповідно, полетять голови вже у начальників. Тому на нижчому рівні всі попереджені в плані того, що з вертикалі цієї влади начальства, що жодні скарги в період до 17 березня, у всякому разі, оголошено такий мораторій”, — каже політик, лідер міжнародного руху “Говорите Громче!” Андрій Сидельников.

А причин скаржитися у росіян вистачає. У Ростові-на-Дону ввели режим надзвичайної ситуації через обвалення під’їзду житлового будинку. Влада евакуювала 95 мешканців. У МНС повідомили, що будівлю визнали аварійною і такою, що підлягає знесенню, ще 2020 року. Тоді, нібито, людям запропонували переселитися в маневрений фонд, але вони відмовилися, стверджує голова адміністрації міста Олексій Логвиненко. Мешканці будинку називають заяву мера брехнею.

“Поки Путін веде цю війну, це відбуватиметься, загалом, повсюдно, і триватимуть подібні… я б не назвав це природним колапсом, це все-таки вже рукотворні речі, коли справді бракує в місцевих і федеральних бюджетах коштів для підтримання нормальної роботи галузей, необхідних для життєдіяльності людей. Тому тут дійсно все вирушає на війну”, — коментує Сидельников.

У Сибіру волонтери допомагають нужденним збирати дрова, щоб вони могли пережити зиму. Люди живуть у приватних будинках, і в них, як і два століття тому, пічне опалення. Це — пенсіонери, багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю. Усі, кому дрова не по кишені.

“Пічка наша дровами топиться. Машина дров нам обійшлася в 10 тисяч рублів за п’ять кубів. Два місяці ми так прожили, плюс допомогли залишки горбиля. Зараз ми взагалі на нулі. Дров залишилося на тиждень-півтора. Родичів у мене немає, допомоги чекати нізвідки. Крутимося як можемо”, — цитується жителька села Шалінське Красноярського краю Людмила Яськова у публікації видання “Новая газета”.

У Сибіру розташовано 88% російських запасів природного газу, але саме Сибір — найбільш негазифікований макрорегіон країни. Доступ до газу там мають менше ніж 17% домогосподарств.

“Тут необхідні колосальні кошти на вкладення і проведення трубопроводів, у чому влада абсолютно не зацікавлена. Установка є на викачування ресурсів і спробу продажу їх за кордон”, — заявив Сидельников.

Газопровід “Сила Сибіру” перекачує газ до Китаю, а жителям Сибіру газу особливо і не обіцяють. Наприклад, до 2027 року газифікацію Іркутської області планують довести з нинішнього 1% до 3,2%, а загалом у Сибірському федеральному окрузі блакитне паливо має прийти до 140 населених пунктів.

Читайте також: Росіяни дедалі активніше потопають у боргах — 2023 року взяли майже 35 млн позик “до зарплати” (ВІДЕО)

Прямий ефір