Україна опустила якір у своєму європейському майбутньому, — Климпуш-Цинцадзе

Іванна Климпуш-Цинцадзе. Фото: Facebook

Україна опустила якір у своєму європейському майбутньому як країна, яка стане членом Європейського співтовариства, Європейського Союзу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи значення рішення Євросоюзу щодо початку переговорів із Києвом щодо членства.

Гостя ефіру також наголосила на важливості розширення ЄС для самої спільноти та зазначила, що довгострокова підтримка об’єднання залежатиме від того, як українське суспільство продемонструє свої відповідальність та єдність.

“Це рішення також було виключно важливим для самого Європейського Союзу, який уже багато років ніяк не виявляв готовності до чергової хвилі розширення. Рішення відкрило двері для реального перетворення Європейського Союзу на серйозного геополітичного гравця, бо це не лише Україна. Це рішення стосується і Молдови, також важливим є те, що ЄС надав кандидатський статус Грузії, пообіцяв відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною”, — зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також сподівається, що Україні вдасться не вийти за межі середнього шляху, які проходили країни до членства в ЄС.

“Вони проходили цей шлях у середньому за сім років. Мені хотілося б, щоб ми за цю рамку не вийшли. І дасть Бог нам це вдасться”, — зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Чого варто очікувати у подальшому розвиток відносин ЄС з Україною — думка засновниці Promote Ukraine

Прямий ефір