У ЗСУ немає мети залишити жителів Бєлгорода без світла та інтернету, — Ступак

Бєлгород. Наслідки обстрілів 30 грудня. Фото: gettyimages.com

Українські військові завдають ударів тільки по військових цілях на території Росії, у ЗСУ немає мети залишити жителів Бєлгорода без світла та інтернету. Про це сьогодні, 3 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий аналітик, співробітник Служби безпеки України (2004-2015 рр.) Іван Ступак.

“Немає в України бажання знищити, не знаю, торговий центр у Бєлгороді. Зовсім. Це не грає на Україну, грає навпаки, проти нас. Це не вигідно нам, щоб залишити, наприклад, жителів Бєлгорода без світла, без інтернету, без води. Це не впливає на фронт зовсім”, — сказав він.

Ступак нагадав, що це Росія знищує українські міста, багато людей загинуло або дістало поранення, багато хто став внутрішньо переміщеними особами або біженцями.

“Ми не граємо за такими правилами. Якщо і плануються такі атаки, то тільки по об’єктах, які є виключно військовими — аеродроми, якісь казарми, якісь бази розташування, ремонтні бази, або по квазівійськових об’єктах — це все, що пов’язано із забезпеченням російської військової машини на території РФ — електростанції, які живлять, наприклад, авіабази, це якісь розподільчі станції, це конструкторські бюро, якісь дослідницькі центри, які виробляють електроніку для “Іскандерів”, для “Калібрів”, якісь дрібні виробництва для військової галузі. Нехай там працюють і цивільні люди, але якщо воно працює у військових цілях, то це законно. Все інше — це табу”, — сказав військовий аналітик.

Читайте також: Бєлгород без укриттів: у загибелі росіян звинувачують Путіна (ВІДЕО)

Нагадаємо, на засіданні Ради безпеки ООН щодо ситуації в Бєлгороді постійні представники європейських країн при ООН заявили, що в смертях росіян винна тільки Росія і Володимир Путін.

Обстріл Бєлгорода стався 30 грудня.

Прямий ефір