Масована атака РФ по українських містах і “успішна робота ППО” у Бєлгороді — коментар Пономарьова

Ілля Пономарьов. Скріншот: uatv.ua

Україна не б’є по мирних жителях, ніхто і ніколи не міг довести зворотного, на відміну від ударів, які Росія завдає по українських містах. Про це сьогодні, 31 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив творець каналу “Утро Февраля”, депутат Держдуми РФ (2007-2016 рр.) Ілля Пономарьов.

“Те, що Україна не б’є по мирних жителях — факт. Ніхто і ніколи не міг довести зворотного, на відміну від ударів, які Росія здійснює по українських містах. Питання в тому, що атакувати військові об’єкти Україна — цілком могла, хоча і сил, які дозволяють це робити, є не так багато”, — сказав він. 

Політик зазначив, що Росії вигідно після масованих обстрілів українських міст, наголошувати, що винна — Україна.

“Тобто: “Ми всі однакові. Ми робимо рівно те саме, що робить інша країна. Подивіться на українців, на американців…”. Вони весь час говорять про це, на Заході навіть спеціальний термін на цю тему з’явився — whataboutism. Тому я не виключаю, що в Бєлгороді могла бути й операція “під чужим прапором”, коли вони самі щось влаштували. А могли усвідомлено позбивати ракети або дрони над містом, щоб уламки падали донизу і виник той ефект, який виник. У будь-якому разі — в України просто немає можливості зробити такий самий масовий наліт, як той, що робила Росія 29 грудня”, — підсумував Ілля Пономарьов.

Читайте також: Обстріл Бєлгорода — системи ППО Росії не впоралися з атакою: деталі (ВІДЕО)

Як повідомлялося, уночі та вранці 29 грудня Україна зазнала масштабної російської повітряної атаки. Як сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, стільки цілей одночасно на моніторі ще не було. Після 36 дронів-камікадзе Росія запустила 122 ракети різних типів

Читайте також: Рада безпеки ООН та екстрене засідання щодо найбільш масованої атаки РФ по території України — заяви

Прямий ефір