Україна нарощує виробництво боєприпасів натовського стандарту, — Подоляк

Михайло Подоляк. Скріншот: uatv.ua

Україна збільшила виробництво 152-го, а також 155-го артилерійського калібру стандарту НАТО. Крім того, є виробництво додаткових артилерійських систем і стволів. Про це сьогодні, 21 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“У нас уже є збільшене виробництво боєприпасів 152-калібру, також виробництво 155-го артилерійського калібру стандарту НАТО. Уже є виробництво додаткових артилерійських систем, зокрема 155-калібру. Так, не в тій кількості, як би хотілося, але з усім тим. Є виробництво артилерійських стволів, тому що зношеність досить висока”, — сказав він.

Радник глави ОПУ наголосив, що це дає змогу встановити паритет Україні у війні з Росією коштом високотехнологічності зброї, що застосовується на полі бою.

“Це все дає змогу говорити про те, що в України є можливості перевести цю війну в інший технологічний формат і ту шалену кількість живої сили та техніки, яку Росія сьогодні використовує, знищувати більш ефективно. І головне, не в прямих бойових зіткненнях за допомогою стрілецької зброї”, — резюмував він.

Читайте також: Дрон-бомбардувальник і дрон-камікадзе: FPV-дрони — ефективна зброя для оборони та наступу (ВІДЕО)

Прямий ефір