Спортсмени Росії та Білорусі під нейтральним прапором — небезпечні, — Зантарая

Георгій Зантарая. Скріншот: uatv.ua

Росіяни хочуть використати спортивну арену для приховування своїх злочинів для пропаганди своєї війни. Тому Україна не зупинятиметься і далі боротиметься з тим, щоб російських, білоруських спортсменів не було на Олімпіаді. Про це заявив чемпіон світу, голова Комісії атлетів НОК України Георгій Зантарая в ефірі телеканалу FREEДОМ. Так він прокоментував рішення МОК про допуск спортсменів із РФ та РБ до участі в Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі.

“Нейтральний статус це — нічого. Ці спортсмени і так три останні Олімпіади виступають без прапора, без символу. Нейтральний статус — це незрозуміла історія для нас. Тому ми робитимемо все для того, щоб не було цих спортсменів. Позиція мера Парижа та позиція членів клубу Париж 24 — незмінна, вони проти участі російських та білоруських спортсменів, вони солідарні з нами”, — сказав Зантарая.

Він наголошує, що жорсткого моніторингу спортсменів не було, а ліцензії стали видавати їм частіше.

“Є вісім ліцензій у російських спортсменів і три у білорусів, але їх буде значно більше, ще не закінчився відбір, він закінчуватиметься прямо перед Олімпіадою”, — сказав Зантарая.

Україна виступає не за бойкотування Олімпіади, а за виключення росіян. Спорт — це питання зовнішньої політики, і кожен спортсмен насамперед громадянин.

Нагадаємо, МОК допустив російських та білоруських спортсменів до Олімпіади 2024 року в Парижі у нейтральному статусі. Про це повідомляє сайт організації. Команди від Росії та Білорусі не братимуть участі в Іграх. У МОК зазначають, що спортсменів із російським чи білоруським паспортом буде зареєстровано як індивідуальні нейтральні спортсмени.

Читайте також: Через участь російських та білоруських спортсменів в Олімпіаді МОК зіткнеться з організаційними труднощами — думка

Прямий ефір