Окупанти не знижують активність, на фронті — 89 бойових зіткнень: зведення Генштабу ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/66 ОМБР ім. М. Хороброго

Протягом минулої доби на фронті відбулося 89 бойових зіткнень. Російські війська завдали три ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснили 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Крім того, російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши 21 ударний БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 17 ворожих дронів. Про це сьогодні, 8 грудня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Від артилерійського вогню росіян постраждали понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак ворога біля Синьківки Харківської області, а на Лиманському — в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 24 атаки росіян поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Вони тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Сили оборони успішно відбили 30 атак противника східніше Новобахмутівки, Авдіївки, південніше Тоненького, Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога біля  Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області — відбито 14 атак.

На Шахтарському напрямку армія РФ наступальних дій не вела. 

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили вісім ворожих атак західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Мелітопольському напрямку українські захисники продовжують активними діями завдавати російським окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони України надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах росіян.

Протягом минулої доби українська авіація завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки РФ. Підрозділи ракетних військ нанесли ураження по станції радіоелектронної боротьби противника.

Читайте також: На землі, в небі і на морі: як ЗСУ зірвали плани Кремля із захоплення України

Прямий ефір