Новий пакет допомоги від США для української армії підтвердив глава Пентагону (ВІДЕО)

Ллойд Остін. Фото: president.gov.ua

Міністри оборони США та України Ллойд Остін і Рустем Умєров провели перемовини в Пентагоні. На закритій зустрічі вони обговорили стратегічні завдання України на наступний 2024 рік і спільну оборонну співпрацю, інформує FREEДОМ.

Глава Пентагону запевнив, що Сполучені Штати продовжать підтримувати Сили оборони України і підтвердив новий пакет військової допомоги Україні.

“До цього пакету входять додаткові боєприпаси для оборони, артилерійське і танкове озброєння, а також патрони для стрілецької зброї. Зараз на важливому оборонно-промисловому саміті ми обговорюємо шляхи зміцнення партнерства між Україною та оборонною промисловістю США. І все це лише наголошує прихильність вільній і суверенній Україні”, — сказав Остін.

Як зазначив Умєров, Київ вітає і заохочує американські оборонні компанії, які мають намір відкрити майстерні з ремонту свого обладнання, а можливо, і виробничі потужності в Україні.

“Ми також ведемо діалог між Україною, США та іншими країнами щодо бачення покращення масштабування винаходів в оборонному секторі. Також ми ще раз хотіли б подякувати від імені всіх Збройних сил за всю всебічну допомогу, яку надають нам Сполучені Штати. Дякую”, — сказав міністр оборони України.

Читайте також: Питання про фінансування України є дуже важливим і для Республіканської партії США — думка

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 7 грудня, стартував другий день зустрічей представників України та США на військово-промисловій конференції у Вашингтоні. Київ активізує зусилля з виробництва власного озброєння. Українська сторона сподівається на спільні підприємства з міжнародними виробниками озброєння для стимулювання військової промисловості на місцях.

Прямий ефір