У Росії ЗМІ насаджують атмосферу страху і змушують відмовитися від будь-яких протестних рухів, — Павлов

Іван Павлов. Скріншот: uatv.ua

У Російській Федерації репресії збільшуються, але масовими не будуть, тому що на це необхідна велика кількість ресурсів. Росіян залякують за допомогою ЗМІ, і вони не братимуть участі в протестних діях, бо розуміють наслідки. Таку думку сьогодні, 1 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив адвокат і засновник правозахисних проєктів “Команда 29” і “Первый отдел” Іван Павлов.

“Каток [репресій] набирає швидкість, і під нього все більше і більше закочують людей. Але при цьому для масових репресій немає жодних умов. Тому що масові репресії — це велика кількість ресурсів. Зараз ефект, який раніше досягався від масових репресій, може бути досягнутий за допомогою проведення якихось точкових репресій і хорошого інформаційного їх висвітлення. Засоби масової інформації насаджують атмосферу страху в країні, змушують людей боятися для того, щоб вони відмовилися від будь-яких протестних дій”, — пояснив він.

Експерт підкреслив, що РФ не робить жодних висновків, дивлячись на історичні факти про інші країни, а повторює шлях, яким свого часу йшла фашистська Німеччина.

“Влада РФ повторює весь той шлях, яким ішла фашистська Німеччина свого часу. У Росії розсипали ті самі граблі, на які наступали раніше інші країни, і вирішили походити тими граблями, якими іншим уже соромно ходити”, — констатував він.

Читайте також:У Росії заборонили ЛГБТ-рух — думки експертів

Прямий ефір