Стоматологічний кабінет на колесах: до Львова з Латвії прибула лабораторія, яка призначена надавати допомогу воїнам ЗСУ

Стоматологічна лабораторія на колесах. Скріншот: uatv.ua

До Львова з Латвії прибула стоматологічна лабораторія на колесах. Її головне завдання — надавати допомогу військовослужбовцям України, які перебувають у зоні бойових дій, повідомляє FREEДОМ.

Лабораторію передали відомому благодійнику і стоматологу Мирону Угрину, який курувати її роботу на прифронтових територіях. За 9 років існування волонтерського проєкту “Тризуб Дентал”, співорганізатором якого є Угрин, він надав безоплатну медичну допомогу 40 тис. військовослужбовців у зоні бойових дій.

Машину оснащено генератором, до неї підведено воду, тому стоматологи ще мають вивчити всі технічні моменти цієї стоматологічної клініки на колесах, а потім медики вирушать на фронт.

“Мотивація — допомогти людям, кому це дуже треба. Коли ми робили цей кабінет стоматологічний, ми зрозуміли, що воїни мають відповідно отримати найвищої якості допомогу”, — сказав волонтер із Латвії Айгарс Лосс.

“У цій машині буде навіть цифровий рентген, за допомогою якого можна зробити хорошу діагностику. Можна буде провести від простого лікування до виконання дентальної імплантації, протезування. Це типовий європейський кабінет, який виготовлений за європейськими стандартами”, — підкреслив власник стоматологічної клініки, співорганізатор волонтерського проєкту “Тризуб Дентал” Угрин.

Читайте також: Дергачі в Харківській області будуть комфортнішими та сучаснішими: як місто оговтується від ударів РФ (ВІДЕО)

Прямий ефір