Навіщо Кремль репресує мусульман у Росії — думка політолога

Москва. Фото: pixabay.com

У Підмосков’ї силовики затримали парафіян мечеті. Таким чином Кремль вирішує одразу кілька проблем — блокує потенційно небезпечну для нього групу в особі мусульман і відправляє якихось порушників на фронт, і це все відбувається на втіху “русскому миру”. Таку думку висловив головний редактор журналу “Поистине”, політолог Руслан Айсін в ефірі FREEДОМ.

“Це можна вважати тенденцією, деякий час тому влада намагалася закрити молитовні будинки. Спецназ вривався у мечеть під час молитви, погрожували зброєю. Це була так звана проба пера. Потім вони зрозуміли, що це можливо. І тепер спільно зі спецназом й співробітниками прокуратури до військкоматів направляють”, — розповів Айсін.

Він зазначив, що самих москвичів та жителів Підмосков’я намагаються не чіпати і не відправляти на війну, щоб зайвий раз не злити.

“А ось мусульмани, які перебувають у фактично незахищеному правовому статусі, з ними можна робити все що завгодно. Ну, а якщо вони обурюватимуться — викотять Кадирова, який розповість, що воювати за Путіна — це добра справа і таке інше”, — зазначив Айсін.

Читайте також: Російські реалії: як Кремль просуває антисемітизм у країні (ВІДЕО)

Прямий ефір