Про некоректність порівняння агресії РФ проти України з війною Ізраїлю проти ХАМАС заявили у Єврокомісії

Петер Стано показує уламок російської бомби. Скріншот: uatv.ua

Порівнювати ситуацію повномасштабного вторгнення Росії в Україну з війною Ізраїлю проти ХАМАС некоректно. Про це сьогодні, 17 листопада, під час брифінгу заявив представник Європейської комісії Петер Стано, передає кореспондент FREEДОМ у Європі.

На його думку, в обох ситуаціях є лише одна паралель — обидві країни стали жертвами брутального нападу.

“Україна захищає себе, тому що на неї напали без жодних причин, а Ізраїль захищає себе від терористичних атак з боку ХАМАСу”, — сказав Стано.

Він наголосив, що своєю агресією РФ грубо порушила і міжнародне право, і зобов’язання перед Україною.

“Ми маємо постійного члена Ради безпеки ООН, який атакує сусідню країну лише через те, що вона сама хоче визначати своїх майбутніх союзників. Це грубе порушення не лише міжнародного права, а й усіх зобов’язань, які взяли на себе Росія перед Україною”, — заявив Стано.

Він додав, що ЄС завжди перебуває на боці жертви.

“І ЄС у всіх цих ситуаціях, де є явна жертва та агресор, дуже принципово посідає бік жертви. І, звичайно, ми намагаємося зробити все можливе, щоб знайти рішення, використати ці рішення і покласти край конфлікту, бажано за столом переговорів”, — додав представник Єврокомісії.

За його словами, порівняння вторгнення Росії в Україну з війною Ізраїлю проти ХАМАС або є свідомою дезінформацією, або результатом недостатніх знань про ситуацію.

Читайте також: Я не знаю, коли це закінчиться, але наступним етапом будуть переговори, — Байден про війну в Ізраїлі

Прямий ефір