У Москві відкрилася виставка “досягнень” Путіна: як російська пропаганда готується до виборів президента РФ (ВІДЕО)

Володимир Путін. Фото: ap.org

У Москві відкрилася виставка під назвою “Россия, поехали!”. Її мета — показати так звані досягнення країни за час правління президента РФ Володимира Путіна. В організації форуму-виставки взяли участь співробітники апарату президента. Це один із ключових заходів у передвиборчій кампанії російського президента, повідомляє FREEДОМ.

Путін активно готується до виборів у 2024 році. Рекламні та пропагандистські кампанії вже стартували. Серед них і грандіозна, за задумами організаторів, виставка в Москві. Її слоган — “Россия, поехали!”. А головна тема — досягнення Путіна. Головним досягненням режиму вважають окупацію територій України. Павільйони окупованих Росією Криму, Луганська і Донецька — парадні вітрини проєкту.

Але ось про реальні “досягнення” Путіна на форумі не розкажуть. Катастрофічне рішення почати повномасштабну війну проти України. Провал бліцкригу і результат — міжнародна ізоляція Росії, безпрецедентні санкції, втрата економічних зв’язків, масштабні втрати серед чоловічого населення, репресії всередині РФ.

“Росія могла б стати частиною європейського проєкту, вела переговори про нову угоду з Євросоюзом. Росія була членом ради Європи, була Рада НАТО — Росія. І це зараз все закінчилося. Вона звернулася на схід, але на сході нічого подібного немає, і Росія по суті опиняється ніде”, — зазначив аналітик Стокгольмського центру з вивчення Східної Європи Андреас Умланд.

У російській економіці фактично не залишилося жодної сфери, яка не постраждала внаслідок санкцій. Союзники України планомірно і регулярно перекривають РФ усі можливості для зростання.

“Росія — беззаперечний лідер за кількістю накладених на неї санкцій. За перші 10 днів війни вона обігнала Іран, Сирію, Північну Корею і Венесуелу, які десятиліттями перебували в санкційних списках. З усього спектра санкційних заходів найвідчутнішою для Москви стала відмова країн Європи та G7 (“Великої сімки”) від російських енергоресурсів. У довоєнні роки 60-70% експортних доходів Росії припадали на торгівлю нафтою і газом”, — з публікації видання Forbes.

Репутацію країни на міжнародній арені зруйновано. Громадяни РФ стикаються з обмеженнями в усьому світі, а президент Росії став настільки токсичною персоною, що контакт із ним неможливий для більшості лідерів цивілізованого світу. І найголовніша особиста перемога Путіна — він перший російський президент, якого хоче заарештувати Міжнародний кримінальний суд (МКС). Ордер на арешт за незаконну масову депортацію українських дітей теж на виставці в Москві не покажуть.

“Пан Володимир Володимирович Путін, президент Російської Федерації, імовірно несе відповідальність за воєнний злочин у формі незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України в Російську Федерацію”, — із пресрелізу Міжнародного кримінального суду.

Досягнення Путіна відчула більшість росіян. Багато російських сімей поховали своїх близьких, яких Путін відправив на війну проти України. З 24 лютого 2022 року, за офіційними даними Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), втрати серед російських окупантів склали 303 270 осіб. Злидні, поразка в правах і репресії — ось що пропонує режим громадянам РФ.

“Зараз це повернення в якусь історію — у сталінські часи, у радянське минуле. І якщо виходити, що цей режим буде далі тривати, тоді це буде щось на кшталт Північної Кореї”, — додав Умланд.

Економічний спад, стрімке скорочення чоловічого населення, вимушена міграція росіян, ізоляція країни, а найголовніше — тавро військових злочинців, на чиїй совісті загибель десятків тисяч мирних українців. Про ці справжні “досягнення” Росії Путіна на парадній виставці в Москві не буде ні слова.

Читайте також: Путін наказав захопити Авдіївку, щоб мобілізувати електорат напередодні виборчої кампанії, — Ступак

Прямий ефір