Близько 10 тисяч ракет було випущено по Ізраїлю за 4 тижні, викликають побоювання інші фронти, — Пелліверт

Тель-Авів 8 жовтня. Фото: ap.org

Ізраїль із кількох точок зайшов у північну частину сектора Гази. Основною оперативною метою є відсікти північну частину сектора від південної частини. Про це сьогодні, 2 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив політолог, громадський діяч Михайло Пелліверт.

“Ізраїль уже кілька разів заявляв про те, що кількість військових баз, військових підземних тунелів ХАМАС у північній частині сектору особливо велика, тому більшість жителів Гази, які залишили північну частину, зробили те, що від них очікували”, — сказав він.

Політолог нагадав, що є дві Гази — наземна і підземна. Практично під кожним надземним квадратним кілометром сектора Гази є 2 км підземних тунелів. Тому завдання, що стоїть перед армією Ізраїлю, неймовірно складне і пов’язане з втратами серед ізраїльських солдатів.

Він зазначив, що кількість обстрілів ізраїльської території із сектору Гази впала.

“Кількість ракет, які досі були випущені, становить близько 10 тисяч за останні 4 тижні. Але є певна надія, що запас цих ракет у ХАМАСу різко зменшився, тому щонайменше для нашого ізраїльського тилу, ми сподіваємося, що найближчі дні будуть трохи спокійнішими”, — каже Пелліверт.

Але з іншого боку, уточнив політолог, викликають побоювання інші фронти.

“Північний фронт, завтра о третій годині дня глава “Хезболли” Хасан Насралла обіцяв розповісти світу щось нове. Не виключено, що він оголосить про якесь загострення, про рішення “Хезболли” якщо не повноцінно вступити в протистояння, війну, то, напевно, все-таки якось ще більшою мірою підвищити свою участь у ній. І є ще новий абсолютно несподіваний для нас фронт із Єменом, зокрема з хуситами в Ємені. У них є балістичні ракети, які летять на відстань 2 тис. км і більше”, — розповів Михайло Пелліверт.

Читайте також: Такої концентрації сили Ізраїль ще не бачив — Захід готується запобігти важчому розвитку подій, — Шлеймович

Нагадаємо, раніше Пелліверт розповів, що конфлікт на Близькому Сході набирає обертів. Спроможності ізраїльської армії не ставляться під сумнів, але союзники Ізраїлю готуються до можливої реалізації найгіршого сценарію — залучення до війни “Хезболли” та Ірану. А американські військові беруть участь у бойових діях на Близькому Сході.

Прямий ефір