ХАМАС у Москві: про цілі Кремля та політичні наслідки висловився політтехнолог

Михайло Шейтельман. Фото: life.znaj.ua

Візит до Москви делегації угруповання ХАМАС, відповідального за напад на Ізраїль, — спроба Путіна зіграти роль миротворця. Важливо не дати йому це зробити. Таку думку висловив письменник, політтехнолог Михайло Шейтельман у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Він [Путін] із ХАМАСом, напевно, домовиться про те, що ХАМАС повертає скількись заручників, не має значення, скільки. І далі це будуть “заручники імені Путіна”. Типу дивіться: прийшов Путін і домовився, він миротворець, дайте йому Нобелівську премію миру. Тут треба не дозволити світові схопити цю наживку і сказати: “Ні, це Путін викрав цих людей спочатку, а потім повернув”. Тому ми не можемо дякувати Путіну. Ніхто не повинен сказати Путіну “дякую”, зокрема Ізраїль”, — коментує Шейтельман.

Водночас гість ефіру наголосив: візит ХАМАС до Москви підтверджує заяви щонайменше трьох світових лідерів, президента США Джо Байдена, голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн та прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, які провели паралелі між РФ та ХАМАС. З цими заявами намагалися сперечатися, але Путін сам підтвердив їхню правильність. Шейтельман також звернув увагу на різку реакцію Ізраїлю на цей візит.

“Вперше прозвучала жорстка абсолютно заява на адресу Російської Федерації з приводу цього візиту зі звинуваченням прямо Росії у тому, що цей візит сприяє продовженню терору тощо. Ізраїль розцінює запрошення керівництва ХАМАС до Москви як ганебний крок, який мотивує терор та легітимізує звірства терористів… Зауважте, за два дні Ізраїль уже зробив два кроки. Спочатку вимагав звільнення [генсека ООН] Гутерріша, а потім звинуватив Москву в ганебному кроці”, — зазначив політтехнолог.

Михайло Шейтельман вважає, що все це свідчить про те, що цивілізація гуртується “навколо боротьби проти сучасних варварів”, візит ХАМАС до Москви теж цьому посприяв.

Читайте також: Ескалація на Близькому Сході у фокусі російської пропаганди — тренди та скандали (ВІДЕО)

Нагадаємо, як заявив верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, європейським країнам було легше виробити спільну позицію щодо російського вторгнення в Україну, ніж щодо війни в Ізраїлі.

Читайте також: Перемога Ізраїлю допоможе перемозі України — думка американського політолога

Прямий ефір