США, Японія і Південна Корея засудили постачання зброї з КНДР до Росії

Кім Чен Ин і Володимир Путін. Фото: ap.org

Сполучені Штати, Японія і Південна Корея підтвердили поставки зброї з КНДР в Росію, інформує FREEДОМ з посиланням на Держдеп США.

Країни засудили передачу Корейською Народно-Демократичною Республікою зброї Росії для використання проти народу України.

“Такі поставки зброї, деякі з яких, як ми зараз підтверджуємо, завершені, значно збільшать людські жертви в агресивній війні Росії. США, Японія і Південна Корея глибоко занепокоєні можливістю будь-якого передання КНДР технологій, пов’язаних зі створенням ядерної зброї або балістичних ракет”, — йдеться в заяві міністрів закордонних справ трьох країн.

У документі також зазначено, що вони продовжать уважно стежити за ситуацією. Зокрема, за тим, які матеріали передає Росія Північній Кореї в обмін на поставлені боєприпаси і військове обладнання.

Читайте також: Зв’язки РФ із КНР та КНДР: як реагують демократії регіону (ВІДЕО)

Нагадаємо, за даними Вашингтона, за останні тижні Пхеньян передав Москві вже приблизно тисячу контейнерів з озброєнням і боєприпасами. А у відповідь Російська федерація надає режиму Кім Чен Ина військові технології.

Прямий ефір