Авдіївський напрямок залишається однією з гарячих точок — карта війни за 24 жовтня (ВІДЕО)

Сили оборони України за добу відбили понад 40 штурмів росіян на кількох напрямках. При цьому українська армія продовжує свій наступ і завдає противнику колосальних втрат, повідомляє FREEДОМ.

На Донецькому напрямку бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ знищили радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрільби російських окупантів “Зоопарк-1”. Його вартість перевищує 10 млн дол.

Інтенсивні бої із загарбниками тривають на кількох напрямках. Одним із найгарячіших залишається Авдіївський. За інформацією міської військової адміністрації, Сили оборони України успішно відбивають штурми окупантів із півдня та півночі.

“Останні дві доби вони діють здебільшого невеликими групами, намагаються це робити за кількома напрямками одночасно, щоб знайти щілини в обороні. Усі атаки відбиті, оборона тримається”, — заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Значно зросла активність росіян також на Мар’їнському напрямку. За даними українського Генштабу, Сили оборони відбили тут близько 20 штурмів противника. Також окупанти намагалися наступати на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Шахтарському та Запорізькому напрямках. Успіху не мали.

Водночас українські Сили оборони продовжують вести наступальну операцію на півдні в напрямку Токмака та Мелітополя, а також штурмові дії в районі Бахмута.

Лише артилеристи та ракетники оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” протягом доби виконали понад 1 300 вогневих завдань. Загальні втрати росіян становлять понад 400 осіб, шестеро окупантів здалися в полон. Також українські сили знищили 35 одиниць військової техніки противника.

Загальні втрати російської армії з дня повномасштабного вторгнення в Україну невблаганно наближаються до позначки в 300 тис. осіб. Лише за добу окупанти втратили 810 військовослужбовців, 12 танків, 16 бронемашин, 24 артсистеми та ще десятки іншої військової техніки.

Читайте також: Армія РФ усі ресурси кидає під Авдіївку, для російського “гарматного м’яса” там дуже нехороша ситуація, — військовий експерт

Нагадаємо, Сили оборони мали частковий успіх південніше Роботиного Запорізької області.

Прямий ефір