Співпраця Росії та КНДР, що розвивається, тривожить усе світове співтовариство — розбір експерта

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

Співпраця Росії та КНДР, що розвивається, турбує не тільки Україну, але й усе світове співтовариство. Про це сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Валерій Рябих.

“Ця співпраця країн-ізгоїв — РФ і КНДР — що розвивається, не може не турбувати не тільки Україну, але й усю світову громадськість. Для України ця співпраця небезпечна постачанням нової номенклатури боєприпасів, які можуть отримувати окупанти для того, щоб закрити нестачу в умовах бойових дій у темпі, який зараз Російська Федерація намагається вести в Україні. Також важливим є вплив розвитку цієї співпраці на глобальну безпеку”, — сказав він.

Експерт зауважив, що РФ може піти на передачу Північній Кореї ядерних та ракетних технологій.

“Зараз є ризик удосконалення ядерної зброї в КНДР, що сильно може турбувати тих же сусідів КНДР — Японію, Південну Корею і, звичайно ж, Сполучені Штати… Звичайно, що це все не призводить до поліпшення як регіональної, так і глобальної безпеки”, — сказав Рябих.

За його словами, передача ядерних технологій Північній Кореї — це гібридний інструмент, який РФ намагається традиційно використати для створення додаткової напруженості у світі. 

Рябих також пояснив, чому росіяни заговорили про братерство з північнокорейцями. На його думку, логіка такого братерства — у гібридності штучно створеного Радянським Союзом північнокорейського режиму.

Читайте також: Північна Корея постачає Росії озброєння для війни проти України — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час візиту до Північної Кореї заявив, що обидві країни об’єднують “історично братні зв’язки”.

Лавров 18 жовтня прибув до Пхеньяна, щоб провести зустрічі для підготовки візиту російського президента Володимира Путіна в КНДР.

Прямий ефір