Демократичний світ може програти, якщо не розширювати виробництво зброї — думка

Ілюстративне фото: point.md

Для ефективного протистояння терористам, таким як ХАМАС і Росія, важливо розширити виробництво зброї та боєприпасів. Про це сьогодні, 13 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила заступниця співголови депутатської групи Верховної Ради України (ВРУ) з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль Олександра Устінова. 

“У мене велика надія, що після того, що сталося в Ізраїлі, після атаки ХАМАС, світ прокинеться і зрозуміє, що необхідно нарощувати виробництво зброї. Ми говорили про це з першого дня війни та говорили, що війна, на жаль, затягнеться. І для того, щоб протистояти Росії, захищати собою Європу, стати щитом Європи, яким зараз є Україна, нам потрібні боєприпаси”, — сказала вона.

Вона зазначила, що нині кількість боєприпасів у світі обмежена, і не для всіх видів зброї були запущені додаткові виробництва. 

“Наприклад, якщо йдеться про 155 мм калібр, то амуніція, яка використовується як у нас, так і в Ізраїлі, виробляється як у Європі, так і в США. Однак в інших галузях, як, наприклад, виробництво ракет для протиповітряної оборони (ППО), виробництво запущено не було”, — наголосила вона. 

Це означає, що виробництво зенітних ракет для комплексу Patriot (“Петріот”), використовуваного як у Києві, так і в Тель-Авіві, обмежене.

“Я сподіваюся, що світ прокинеться і зрозуміє, що це не війна в Україні — це всесвітня війна боєприпасів, це війна добра проти зла, демократії проти автократії. І якщо зараз світ не прокинеться, не почне нарощувати виробництво зброї, а такі люди, як Путін, розуміють тільки силу, бойовики ХАМАС розуміють тільки силу, то, на жаль, демократичний світ може програти”, — підсумувала Олександра Устінова.

Читайте також: Слід РФ у нападі ХАМАС на Ізраїль — Москва підтримує терористів (ВІДЕО)

Раніше Олександра Устінова висловила думку, що режим президента РФ Володимира Путіна продовжить фінансувати терористів, ініціюючи конфлікти в різних частинах світу, щоб максимально відволікти увагу союзників від Києва. 

Прямий ефір