ЗСУ покращили тактичне положення біля Роботиного, окупанти намагаються атакувати на кількох напрямках — зведення ГШ

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Сили оборони України продовжують вести оборону на сході та півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському та штурмові дії на Бахмутському напрямках, знищують ворога, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Внаслідок ракетного удару РФ по гімназії в Нікополі Дніпропетровської області є загиблі та поранені серед мирного населення. У ніч на 12 жовтня Російська Федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши БпЛА типу Shahed-136/131. За добу російські війська завдали два ракетних та 72 авіаційних удари, здійснили 67 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили понад 10 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати наступ ворога в районах Макіївки Луганської області та Торського і Серебрянського лісництва Донецької області, де українські захисники відбили понад 15 ворожих атак.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили атаки росіян біля села Андріївка Донецької області. Водночас ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута, мали успіх східніше Кліщіївки та східніше Андріївки.

На Авдіївському напрямку українські військові тримають оборону, відбили понад 10 атак армії РФ в районі Авдіївки та ще 10 атак східніше Степового, південно-східніше Сєверного та південніше Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби ЗСУ успішно відбили понад 10 атак ворога біля Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку російські окупанти вели безуспішні наступальні дії південніше Золотої Ниви та південно-східніше Вугледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники стримують росіян поблизу села Вербове Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони України ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

Українські військові продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Покращили тактичне положення західніше Роботиного Запорізької області. Завдають російським окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев’ять артилерійських засобів, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію росіян. 

Читайте також: Сили оборони просуваються в районах Кліщіївки та Андріївки — подробиці від Євлаша

Прямий ефір