Примирення з агресором — не варіант, необхідно повністю знищити потенціал російської армії, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: ukrinform.ua

Прискорити процес знищення потенціалу російської армії можливо, основним чином через надання прямої військової допомоги Україні. Не може йти мова про дискусії щодо примирення з агресором, оскільки в майбутньому це рішення обійдеться в рази дорожче. Про це сьогодні, 7 жовтня, в коментарі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“Російська армія довгий час вважалася армією, яка здатна активно воювати на різних територіях. Крім того, Росія демонструвала свою здатність проводити спецоперації і на Близькому Сході, і в Україні, і в пострадянських країнах, і на Африканському континенті”, — сказав він. 

Радник глави ОПУ уточнив, що протягом тривалого часу Москва демонструвала свою спроможність дестабілізувати глобальний контур безпеки.

Унаслідок повномасштабної агресії, як зазначає Подоляк, знищується репутація російської армії.

“Мало того, що потенціал російської армії буде знищено, буде знищено потенціал російського ВПК і можливість Росії ефективно і агресивно проводити ті чи інші операції в інших регіонах і на інших територіях. У мене питання, а чому ви не хочете дати набагато менше грошей сьогодні, або не грошей, а безпосередньо військової допомоги Україні, щоб на тривалий час ви не мали більше головного болю під назвою, а де завтра Росія буде проявляти свою агресію?” — каже радник.

Він наголосив, що якщо зараз почати переговори з терористами, то це дасть змогу Москві лише затягнути процес і скористатися часом для “роботи над помилками”.

“Щоб Росія модернізувала свою армію, перебудувала свій ВПК, перебудувала свої спецвійська, і з іншим типом агресивних дій почала працювати на інших ринках. Тобто, щоб ви більше витрачали грошей на власну оборону, на превентивне стримування Росії. У чому логіка? Те, що ми робимо сьогодні, — це коштує одну суму. Якщо сьогодні Росія не програє, — завтра це буде в 10, у 15, у 20 разів більше з точки зору витрат на військові потреби, витрат на забезпечення безпеки, витрат на забезпечення стримування Росії”, — резюмував Михайло Подоляк.

Читайте також: Війна важливіша, ніж соцвиплати: експерти обговорили плачевний стан економіки РФ

Як повідомлялося, за минулу добу Сили оборони України ліквідували 610 російських окупантів, а також знищили 23 танки, 20 бойових броньованих машин, 22 артилерійські системи ворога та 27 дронів. Загальні втрати російських окупантів вже становлять понад 281 тис. солдатів

Прямий ефір