Росія не пропонує конструктивних сценаріїв завершення війни, — Попов

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Коли формула миру президента України Володимира Зеленського буде реалізована повною мірою, це буде великий програш Росії. Таку думку сьогодні, 24 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов.

“Росія боїться навіть не так розгрому на полі бою, вона вже зазнала кілька таких розгромів і кілька тактичних поразок, а що не зможе реалізувати ті плани, які навіть не може сформулювати. Це вже символічна стратегічна поразка, яка буде, звичайно, помітна для всього світу. І водночас ми бачимо, що Росія не пропонує конструктивних сценаріїв завершення війни, повторює те, що російські політики говорили два роки тому: гасла про демілітаризацію та денацифікацію, і НАТО забирайся за кордони 1997 року. Це навіть нікому не смішно”, — заявив він.

Читайте також: Росія сама може відмовитися від великих запасів ядерної зброї в разі, якщо вона зазнає поразки у війні проти України, — Воля

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами в Оттаві заявив, що в агресивній війні, яку розв’язала Росія проти України, не можна зберігати нейтралітет, адже відсутність допомоги Українській державі означає посилення Російської Федерації, яка потім загрожуватиме іншим країнам.

Прямий ефір