Росія принижує викрадених нею українських дітей, намагається зламати їх, щоб перетворити на манкуртів, — радник глави ОПУ

Ілюстративне фото: glavnoe.in.ua

Російські окупанти вивезли з тимчасово захоплених територій України ще 450 дітей до РФ, про що раніше повідомили в Центрі національного спротиву (ЦНС). Кремль, безумовно, використовує цих дітей у війні проти України з погляду розмиття національної ідентичності, приниження. Таку думку озвучив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк сьогодні, 19 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Безумовно, росіяни використовують дітей з погляду розмиття ідентичності України. Це приниження дітей. Тобто, їх використовують як тих, хто має стати манкуртами. Якщо вони зараз не доведуть до кінця руйнування української державності, то ці манкурти, за їхнім задумом, потім усе-таки закінчать ту роботу, яка в них називається “знищення України”, — зазначив Подоляк.

Ще одна мета, з якою російські окупанти викрадають українських дітей, — вони хочуть зламати їхню волю.

“Серед наших дітей є дуже багато сильних, вольових, навіть попри свій юний вік. Таких, які чинитимуть опір спробі зруйнувати їхнє внутрішнє відчуття того, хто вони. І Росія буде знущатися з них, проводити такий собі соціальний експеримент, перевіряючи, чи можна зламати сильних, вольових дітей”, — сказав гість ефіру.

Крім того, каже Подоляк, Росія використовує свої старі технології — намагається показати, що вони нібито проявляють “гуманізм” і намагаються “врятувати” із зони бойових дій дітей.

“Але в чому безглуздість? Не починайте війну 2014 року, не продовжуйте її повномасштабну версію 2022-го, і діти б жили щасливо, на відміну від дітей Російської Федерації, які живуть у недоглянутих, мало пристосованих до життя, окрім Москви, наприклад, і Петербурга, містах, що мають вкрай огидний вигляд. Російські діти зрештою перетворюються на це легендарне покоління гопників, а не покоління Next, яке потім розтікається світом і намагається свій “русский мир” скрізь нав’язати через пияцтво, лайку, бійки. Ось, власне, Росія зараз намагається сказати світу, що, дивіться, ми рятуємо дітей”, — зазначив спікер.

Якби Росія не напала, Україна сьогодні виглядала б зовсім інакше, упевнений Подоляк.

“Дуже все просто — не зайди Росія у 2014-му на територію України, ніякої війни б не було. Не зайди Росія, ніхто нікого не вбивав би. Не зайди сюди Росія, ніяких дітей ніхто не викрадав би. Безумовно, Україна сьогодні виглядала б зовсім інакше, не як поле бою, де Росія проявляє себе як країна-агресор, а як країна, яка виглядає дуже конкурентно, перспективно. Потрібно завжди, коли ми говоримо про війну, згадувати, що Росія навмисне прийшла вбивати українських громадян, руйнувати інфраструктуру, випалювати тут землю. З 2014 року вона це робить і, відповідно, погіршує позицію України, зокрема, у глобальному вимірі”, — резюмував радник глави ОПУ.

Читайте також: Україна повертає додому вкрадених РФ дітей: історія Ілони та її брата з Херсонської області (ВІДЕО)

Нагадаємо, уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун і голова представництва ЮНІСЕФ Мурат Шахін підписали спільний превентивний план щодо запобігання та припинення грубих порушень прав дітей в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України. 

Прямий ефір