Російські окупанти викрадають українців, вивозять на територію РФ, де їх засуджують і тримають у в’язницях, — журналіст “Важных историй”

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Російська Федерація викрадає українців на окупованій території. Багато хто після так званої фільтрації потрапляє на територію Росії до в’язниць, після чого їх засуджують за вигаданими звинуваченнями. Про це сьогодні, 18 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла журналістка “Важных историй” Поліна Ужвак.

“Те, що я знаю з розслідувань колег, зі спілкування з адвокатами, складається умовний фільтр людей, яких викрали спочатку на окупованих територіях, потім когось із них, розуміючи, що найближчим часом не збираються відпускати, або не збираються відпускати за викуп, їх привозять у слідчий ізолятор (СІЗО) у Сімферополі, а потім вони потрапляють до Росії. Там на людей намагаються вішати якісь справи, їх судити”, — сказала вона.

Тільки після вироку на території РФ у людини з’являється шанс оскаржити його й отримати надію на обмін, розповіла журналіст, посилаючись на думку адвокатів.

“Як кажуть адвокати, коли людина взагалі в сірому статусі й незрозуміло, де вона і що з нею, її не видно в системі. Тільки після отримання вироку в неї вже є якийсь статус, і її вже якось видно для системи, і можна намагатися рішення суду оскаржити та з’являються надії на обмін”, — пояснила вона.

Читайте також: Україна повертає додому вкрадених РФ дітей: історія Ілони та її брата з Херсонської області (ВІДЕО)

Прямий ефір