Чому культура не може бути поза політикою, пояснив Коля Серга

Коля Серга. Фото: Фото: instagram.com/thekolya

Якщо ми говоримо, що політика — це участь у соціальних процесах, які впливають на якість внутрішніх або зовнішніх процесів, пов’язаних із країною, тоді не може бути спорту або культури поза політикою. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 13 серпня, заявив військовослужбовець ЗСУ, співак Коля Серга, коментуючи заяви низки артистів про те, що вони не займаються політикою, не висловлюють своє ставлення до війни та хочуть тільки співати.

Він нагадав, що колись було таке формулювання: “Коли ти не платиш за культуру, яку споживаєш, за неї платить хтось інший.

“Тому якщо ми говоримо, що культура не впливає ні на що, не впливає на політичні процеси, на соціальні процеси, то це означає, що впливають тобою, ти просто стаєш, скажімо так, пішаком, яким грає хтось інший, хто знає, що ти робиш, прогнозує результати твоєї діяльності”, — вважає Коля Серга.

Військовослужбовець зауважив, що кожне сказане слово призводить до певного результату в певній комунікації.

“А якщо воно сказане публічно — це множиться на розмір твоєї аудиторії, і ти розумієш, що ти регулюєш певні процеси та несеш відповідальність за те, що ти робиш. Це вже є певна політика. Ми говоримо не про партії, ради чи політичні змагання. Ми говоримо про процеси, які впливають на життя в нашій країні”, — підсумував він.

Читайте також: Війна зашифрована в усіх культурах і народах: інтерв’ю з французьким істориком літератури Жоржем Нівою

Нагадаємо, Тверський районний суд Москви оштрафував на 50 тис. рублів (близько 600 доларів) рок-музиканта Бориса Гребенщикова за статтею про “дискредитацію” російської армії. Приводом для адміністративної справи стало інтерв’ю Гребенщикова ізраїльському “9 каналу” річної давності.

Прямий ефір