Білорусь допомагає РФ викрадати українських дітей: головні цілі Лукашенко назвав Латушко

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко прикривається гуманітарними цілями, допомагаючи викрадати українських дітей та збирається направити їх на боротьбу проти української державності. Про це розповів заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, керівник Народного антикризового управління Павло Латушко сьогодні, 21 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Тут може бути кілька цілей. Відкрито вони намагаються прикритися гуманітарними цілями. Закриті цілі це перетворення дітей та формування з них z-патріотів тих, які підтримуватимуть ідеологію “русського міра”, прокремлівську ідеологію”, зазначив Латушко.

Також він розповів, що після звільнення територій України білоруси хочуть залишити дітей як тих, хто в майбутньому виступатиме проти влади України, хто боротиметься проти української державності.

“Не можна виключати і такого сценарію. Але це прикривається і гуманітарними цілями. Водночас ніхто жодного разу із пропаганди, з тих самих представників режиму Лукашенка не говорить про те, а чому це відбувається, чому є діти сироти, чому дітей потрібно вивозити з-під обстрілів… Що війну розпочала Російська Федерація за підтримки режиму Лукашенка. Зараз вони, навпаки, намагаються сказати, що вони рятують дітей з-під бомбардувань. Тобто така абсолютно двобічна позиція, перевернений світ”, наголосив гість ефіру.

Читайте також: Росія змінила модель крадіжки українських дітей з окупованих територій — дані правозахисниці

Прямий ефір