Важливий сигнал підтримки України з боку Альянсу, — експерт про візит генсека НАТО до Києва

Єнс Столтенберг. Фото: nato.int

Сьогодні, 20 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув із візитом до Києва без попереднього анонсу — цей візит був несподіваним, але дуже важливим сигналом. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач, колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов.

Він наголосив, що приїзд генсека НАТО говорить про те, що Північноатлантичний альянс продовжує підтримувати Україну на всіх фронтах як технічно, так і на дипломатичному рівні.

“Трансформація, яка відбувається в умах не лише єврочиновників, а й чиновників НАТО, є кардинальною. І Столтенберг останнім часом досить прагматичний, і він дуже чіткий в оцінках Російської Федерації як країни-агресора”, — сказав гість ефіру.

Селезньов зазначив, що майбутнє України у складі Північноатлантичного альянсу — це ключова гарантія безпеки не лише України, а й усього європейського континенту.

“Присутність Єнса Столтенберга в Києві говорить про те, що всі країни-учасниці альянсу консолідовані й готові підтримувати Україну”, — додав експерт.

Однак Селезньов наголосив, що важливими є не лише слова, а й практичні дії, спрямовані на посилення бойових можливостей української армії.

“Таким чином, приїзд генсека НАТО Єнса Столтенберга до Києва — це важливий сигнал підтримки України з боку Альянсу. Але для гарантування безпеки країни потрібні й практичні дії, спрямовані на посилення бойових можливостей нашої армії”, — підсумував він.

Читайте такожУкраїна де-факто — член НАТО, вступ — це політичне рішення, — Загородній

Нагадаємо, у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну Північноатлантичний альянс переглядає підхід до стримування на своїх східних кордонах.

Прямий ефір